Pārdošanas sludinājumi: pārdot auto vai pelnīt ar to?

Automašīna tiek uzskatīta par pasīvu pirkumu. Atšķirībā no aktīviem ieguldījumiem, tā lielākoties prasa papildus izdevumus tā vietā, lai nestu peļņu. Finanšu eksperti iesaka vairāk ieguldīt aktīvos - tas nozīmē iespēju nākotnē nopelnīt vairāk. Tomēr, lai arī auto ierasti ir tikai izdevumu avots, jebkuram ģimenes auto ir potenciāls pārvērsties jaunā biznesa idejā. Turklāt ilgtermiņā atrasties dīkstāvē automašīnas tehniskajam stāvoklim nemaz nav veselīgi, jo sāk parādīties rūsa. Pārdošanas sludinājumi ir tikai viena no iespējām gadījumā, ja auto liekas savu laiku nokalpojis vai netiek izmantots. Sadarbībā ar dalder.lv apskatīsim vairākas biznesa idejas, kurās privātais auto spēlēs galveno lomu.

Piepelnies kā taksists

Taksometra vadīšana var būt gan pamatdarbs, gan iespēja papildus nopelnīt brīvos vakaros vai nedēļas nogalēs. Tirgū parādījušās tādas aplikācijas kā Uber un Taxify, līdz ar to pelnīt ar privāto auto vēl nekad nav bijis vienkāršāk kā šobrīd. Dzīvojot galvaspilsētā, uz vietas jāstāv noteikti nebūs, jo taksometru pakalpojumi ir ļoti pieprasīti. Tā ir iespēja kļūt pašam sev par priekšnieku - darba laiku katrs taksometra vadītājs var noteikt pats, jo strādāt var visu diennakti. Jāņem gan vērā, ka obligāta prasība, lai kļūtu par taksometra vadītāju, ir 3 gadu auto vadīšanas stāžs.

Arī dalder.lv iespējams meklēt taksometra vadītāja vakances vai izveidot sludinājumu sadaļā “Meklēju darbu”. Šajā pat mājaslapā būtiska priekšrocība ir iespēja lasīt citu darbinieku atsauksmes par konkrētu darba devēju, jo katram uzņēmumam šī sadaļa iekļauta dalder.lv izveidotajā mājaslapā.

Kļūsti par instruktoru

Ar 3 gadu B kategorijas vadītāja stāžu un II līmeņa augstāko izglītību paveras iespēja kļūt arī par instruktoru. To, gluži tāpat kā taksometra vadītāja profesiju, iespējams gan izvēlēties par pamata, gan papildus nodarbošanos. Piemēram, autoskola Presto meklē jaunus sadarbības partnerus. Personīgais auto var tikt izmantots kursantu apmācībai.

Dalder.lv mājaslapā var apskatīt arī instruktoru vakances. Jau minētā autoskola Presto tajā novērtēta ar 5 zvaigznēm. Tas ir vēl viens šī sludinājumu portāla pluss - ne vien redzamas atsauksmes, bet arī konkrēts darba devēju reitings.

Iejūties kurjera lomā

Latvijā īpašu atpazīstamību guvis uzņēmums Wolt, kas piedāvā ēdiena piegādi. Sevišķi jau pandēmijas laikā šie pakalpojumi kļuvuši īpaši pieprasīti. Saskaņā ar uzņēmuma sniegto informāciju, tajā strādājot var nopelnīt līdz 5 euro stundā.

Piedāvā ekskursijas

Ar personīgo automašīnu iespējams piedāvāt daudz komfortablākas un patīkamākas tūres pa savu pilsētu. Mājaslapā showaround.com var reģistrēties kā vietējais gids. Savu cenu katrs var uzstādīt pats, rēķinot, cik izmaksās ieplānotās aktivitātes un pārvietošanās pa pilsētu. Turklāt tā būs ne vien iespēja papildus nopelnīt, bet arī vienlaikus atpūsties, pašam iepazīt jaunas kultūras un satikt jaunus cilvēkus.

Papildus savu bezmaksas sludinājumu var ievietot dalder.lv dažādās gida vakanču kategorijās: tūrisma, ekskursiju vai kultūras tūristu gids.

Lai tavs auto pārtop dāvanā!

Tas nenozīmē kādam savu auto atdot par velti, bet gan uzdāvināt braucienu ar savu automašīnu! Tiesa, par to iepriekš būs samaksājis dāvanas pasniedzējs. Dalder.lv papildus sludinājumiem pieejama arī dāvanu, kuponu un izsoļu sadaļa, kas ierasti līdz šim Latvijā bijusi atrodama tikai speciāli tam paredzētos portālos.

Dāvanas sadaļā var ievietot, piemēram, braucienu ar savu veco žiguli vai kādu citu retro auto - tā būs īpaša vēsturiska pieredze! Galu galā, ne katrs ir braucis ar žiguli! Tomēr šim nolūkam var kalpot jebkurš auto modelis. Tas var būt gan ekskluzīvs Ferrari, kas sniegs jaunus iespaidus un sajūtas pie stūres, gan parastākais Audi A3. Gadījumā, ja kāds atrodas sava īstā auto meklējumos, izbrauciens ar jebkuras markas auto būs noderīgs, lai vēlāk pieņemtu uz izpratni un pieredzi balstītu lēmumu.

Šajā ziņā īpaši pieprasīti un aktuāli varētu būt izbraucieni ar elektromobiļiem, kas tirgū kļūst arvien populārāki. Šīs dāvanas nosaukums varētu būt “Iepazīsti elektromobili!”. Izbrauciena laikā varētu ne vien dot iespēju kādam citam sēdēt pie tā stūres, bet arī iepazīstināt ar auto uzlādes procesu, kā atrast uzlādes stacijas vai dot kādus citus praktiski noderīgus padomus.

Atšķirībā no sludinājumiem, kas dalder.lv ir publicējami bez maksas, advancētākiem mārketinga rīkiem noteikta papildus cena. Tiesa, tie ir tikai 10% no ierastajām izmaksām, kas nozīmē, ka šeit to publicēt var daudz izdevīgāk kā citviet. Turklāt katram jaunam reģistrētam lietotājam dalder.lv dāvina 50 EUR reģistrēšanās bonusu. Tas nozīmē, ka pirmos dāvanu piedāvājumus publicēt varēs bez maksas. Kopējie izdevumi par šādu reklāmu atkarīgi no kategoriju skaita, kurās pārdevējs šo dāvanu karti vēlas piedāvāt. Cena par izvietošanu 1 kategorijā ir 5 euro.

Ņem līdzbraucējus!

To gan par peļņas avotu nosaukt nav iespējams, taču savus ceļa izdevumus tādējādi samazināt gan izdosies. Facebook var atrast dažādas populāras grupas, kurās regulāri autovadītāji ievieto sludinājumus par iespēju pievienoties braucienam uz kādu pilsētu, piemēram, Liepāju, Rīgu vai Kuldīgu. Gadījumā, ja šādos garākos braucienos autovadītājs dodas regulāri, iespējams, atradīsies pasažieri, kuriem tāpat aktuāla bieža ceļošana turp un atpakaļ no šīm vietām. Gandrīz katrai pilsētai izveidotas šādas grupas.

Arī te cenu uzstādīt var katrs autovadītājs individuāli. Lielāka iespēja atrast pasažierus, ja maksa par braucienu būs kaut nedaudz zemāka par autobusa biļetes cenu. Tomēr, nenoliedzami, par augstāku komfortu var piedāvāt to pašu vai nedaudz augstāku cenu - arī tas būs godīgi.

Lai tavs auto kļūst par reklāmu!

Vēl viens veids, kā pelnīt ar savu automašīnu, ir piedāvāt to kā vietu reklāmai. Reģistrējoties ridely.com, var nopelnīt līdz pat 400 euro mēnesī. Līdz ar to auto aplīmešana var nodrošināt iespēju savā ikdienas maršrutā pelnīt tā vietā, lai par to maksātu.

Dalder.lv - par gudriem lēmumiem!

Portāls dalder.lv ir inovatīva un mūsdienīga tirgus platforma, kas labprāt atbalsta savus lietotājus un palīdz izveidot pārdomātu sludinājumu un reklāmu. Mājaslapā iespējams sazināties arī ar portāla atbalsta komandu, kas labprāt atbildēs uz interesējošiem jautājumiem.

Neatkarīgi no tā, vai auto tiek pārdots vai tomēr izvēle krīt par labu iespējām papildus nopelnīt ar personīgo auto, dalder.lv sniedz vajadzīgos rīkus, lai sasniegtu vairāk potenciālo klientu. Sludinājumu ievietot tajā var par baltu velti, bet pretī iespējams saņemt daudz vairāk funkciju kā jebkurā citā sludinājumu portālā. Katrs reģistrētais lietotājs ne vien iegūst 50 euro bonusu, bet arī savu mājaslapu, piekļuvi plašai atsauksmju bāzei un iespēju saņemt atsauksmes par saviem sniegtajiem pakalpojumiem. Šī var būt vietne, kas kalpos kā atspēriena punkts arī sava auto biznesa uzsākšanai.

Vēl ideju klāstam varētu pievienoties tādi pakalpojumi kā auto īre dažādām svētku reizēm vai privātā šofera pārvadājumi. Katrs var atrast savu nišu - vai nu kam lielākam, vai vismaz mazam sākumam!

http://fiatforum.lv/http://fiatforum.lv/


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.
Copyright © 2020 AvtoBan.lv All Rights Reserved.
Powered by DLE | Kontakti
▲ Наверх